None

Când pajiștile aduc inspirație... și premii!

Studenți și masteranzi din toată țara s-au înscris la concursul de creație “Cu ochii pe pajiști”, pe care l-am lansat pe 21 iulie. Până la termenul limită din 15 octombrie, 40 de tineri ne-au trimis 52 de lucrări (40 la secțiunea Imagine și 12 la secțiunea Video), printre care: ilustrații, fotografii, afișe, grafică, desen, animații sau dramatizări. read more »
None

Investigăm de ce pierdem pajiști de la an la an (II)

Întâmpinați dificultăți în a găsi subvențiile agricole potrivite pentru gospodăria/ferma Dv.? Aveți nevoie un sistem de plăți compensatorii? Ajutați-ne să îmbunătățim sistemul!

read more »
None

Cum va arăta România în 2027 dacă nu ne mobilizăm acum pentru agro-mediu și climă?

România e sub amenințarea secetei, dar noi nu avem o strategie fezabilă pentru adaptarea la astfel de condiții extreme pe următorii cinci ani. read more »
None

Pajiștile - o temă “verde” pentru studenți

Tinerii reprezintă o resursă valoroasă de creativitate, imaginație și muncă. Sunt preocupați de natură, de schimbările climatice și sunt dispuși să ia atitudine. Aceasta s-a reflectat și în mișcările de tipul “la firul ierbii” (grassroots) din ultimii ani, chiar și în România. Din fericire, la nivel global, există din ce în ce mai multe surse de informare disponibile – de la filme documentare premiate la informații oferite de specialiști pe rețelele de socializare. Dar ce se întâmplă la nivel local, regional sau național? Cât de bine cunosc tinerii aceste valori naturale? read more »
None

Investigăm de ce pierdem pajiști de la an la an

Micii fermieri din România gestionează pajiști, dintre care unele prezintă valoare naturală deosebită. Statisticile, în schimb, arată că ei cu greu pot face față presiunilor economice și au nevoie de sprijin pentru a păstra această categorie de utilizare și pentru a le menține într-o stare de conservare favorabilă. read more »