None

Amikor a gyepek egyszerre inspirálnak és nyereményeket hoznak!

Az egész ország területéről jelentkeztek diákok és mesterisek a július 21-én meghirdetett, „Tekintettel a gyepekre” című alkotói versenyünkre. Az október 15-i határidőig 40 fiatal 52 munkája érkezett (40 az Állókép és 12 a Mozgókép kategóriába): illusztrációk, fényképek, plakátok, grafikák, rajzok, animációk és kisfilmek. tovább ... »
None

Vizsgáljuk, hogy miért vesztünk el évről-évre újabb gyepeket (II)

Ön sem talál a gazdaságához illeszkedő agrártámogatásokat? Szeretne olyan támogatási rendszert, amely a valós problémákra ad megfelelő anyagi támogatást? Segítsen nekünk változtatni!

tovább ... »
None

Gyepek - egy “zöld” feladat egyetemi hallgatóknak

A fiatalokban rejlő kreativitás, képzelőerő és szorgalom a legértékesebb. Ők azok, akiket érdekel a természet, aggaszt a klímaváltozás, és készek cselekedni. Ezt mutatja az utóbbi években elindult számos aktivista mozgalom (grassroots), még Romániában is. Szerencsére világszinten egyre több a rendelkezésre álló információforrás - díjnyertes dokumentumfilmektől a szociális médiában megjelenő, szakemberektől származó anyagokig. De mi történik helyi szinten, tájegységenként, vagy akár országos szinten? Mennyire ismerik a fiatalok a mi saját természeti értékeinket? tovább ... »